Podcast

SCHYSST MAT

Att äta rätt är stort, att äta rättvist är större. 

 

Här hittar du Sigrids schyssta recept

Anna Tibblin och Sigrid Bárány för tillsammans med en rad kunniga gäster tankeväckande och aptitretande samtal om hur vi kan äta på ett sätt som är såväl gott som schysst för våra medmänniskor och planeten. De serverar allt från nya forskarrön om samspelet mellan mat, politik och natur till handfasta råd så att just du kan laga mat som bidrar till en bättre värld.

 

Anna Tibblin
Sigrid Bárány

Alla avsnitt

Datum

augusti 18, 2021
Schysst mat
Avsnitt#9 - Nyttig mat
Hur ska vi veta vad som faktiskt är nyttig mat när det fullkomligt vimlar av dieter och kostråd? Och om det är nyttigt för människan, är det då också nödvändigtvis...
Lyssna på avsnitt #9

Datum

juni 23, 2021
Schysst mat
Avsnitt #8 - Framtidens mat
Måste vi ge upp kött och fisk som proteinkällor, och istället äta gräshoppor och larver? Eller kan vi odla tillräckligt mycket kött i labb? Är framtidens mat redan här i form av nygamla bönor och svensk food tech som...
Lyssna på avsnitt #8

Datum

juni 16, 2021
Schysst mat
Avsnitt #7 - Kaffe
Går det att producera och konsumera schysst kaffe? Vad måste i sådana fall till för att det ska bli så? Och är det verkligen bra att vi dricker så här...
Lyssna på avsnitt #7

Datum

juni 9, 2021
Schysst mat
Avsnitt #6 - Självhushåll
Har det någon betydelse om vi som land eller hushåll är självförsörjande på mat? Hur gör man för att producera sin egen mat? Är det bra eller dåligt ur ett...
Lyssna på avsnitt #6

Datum

februari 24, 2021
Schysst mat
Avsnitt#5 - Eko alltid reko?
Kan man producera ekologisk mat så att det räcker till hela jordens befolkning? Finns det ekomärkningar som är bättre än andra? Måste det vara så dyrt med ekologiska produkter? I...
Lyssna på avsnitt #5

Datum

februari 17, 2021
Schysst mat
Avsnitt #4 - Vilse i certifieringsdjungeln
Krav-, rättvisemärkt eller ekologiskt? I Schysst mat försöker vi reda ut vad de olika märkningarna betyder och vad de innebär för de bönder som odlat råvarorna. Gäster: Parul Sharma, författare...
Lyssna på avsnitt #4
Programledarna

Anna Tibblin är generalsekreterare på We Effect. Sigrid Bárány är kock, kokboksförfattare och Sveriges Mästerkockveteran.

Lyssna på avsnitt #9

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som gör podden? Har du tips på kommande ämnen eller gäster? Har du frågor om något du hört? Varmt välkommen att kontakta oss.