Vad äter man i familjen Ruto/Kibor?

Lina och Anna är i köket och förbereder ris till lunch. Foto: George Kamau

Precis som hos de flesta andra bönder i östra Afrika så är det ugali som mättar magarna. Ugali är en sorts tjockare gröt gjord på majsmjöl och vatten. Den kan ätas som den är, eller tillsammans med grönsaker exempelvis. I bilden syns ugali och managu, en grön bladväxt som kokas i mjölk. 

Foto: Anna Myhr

En riktigt varierad middag: spenat och gröna linser med ris och lite getkött 

Foto: Anna Myhr

Till frukost/brunch äter vi ofta hirsgröt/välling.  

Foto: Anna Myhr

Ris med gröna linser. 

Foto: Anna Myhr

Africa cake. En riktig delikatess som barnen är snälla och ger mig ibland.  Den är gjord på de delar av ugali som stelnat i kastrullen.  

African cake. Foto: Anna Myhr

Mycket färska grönsaker och frukter som växer på gården, bland annat en vinruteväxt som kallas whitesupporter (white sapote), vit sapote på svenska, och avocado. 

Foto: Anna Myhr

Chapati, gjort på mjöl, vatten och salt äter vi ibland till frukost. 

Foto: Anna Myhr

Tillbaka till bloggen

 

Av

Anna Myhr