Vad äter man i familjen Ruto/Kibor?
Datum
maj 20, 2022Precis som hos de flesta andra bönder i östra Afrika så är det ugali som mättar magarna. Ugali är en sorts tjockare gröt gjord på majsmjöl och vatten. Den kan ätas som den är, eller tillsammans med grönsaker exempelvis. I bilden syns ugali och managu, en grön bladväxt som kokas i mjölk.
En riktigt varierad middag: spenat och gröna linser med ris och lite getkött
Till frukost/brunch äter vi ofta hirsgröt/välling.
Ris med gröna linser.
Africa cake. En riktig delikatess som barnen är snälla och ger mig ibland. Den är gjord på de delar av ugali som stelnat i kastrullen.
Mycket färska grönsaker och frukter som växer på gården, bland annat en vinruteväxt som kallas whitesupporter (white sapote), vit sapote på svenska, och avocado.
Chapati, gjort på mjöl, vatten och salt äter vi ibland till frukost.