Podcast
SCHYSST MAT
Att äta rätt är stort, att äta rättvist är större.
Här hittar du Sigrids schyssta recept
Anna Tibblin och Sigrid Bárány för tillsammans med en rad kunniga gäster tankeväckande och aptitretande samtal om hur vi kan äta på ett sätt som är såväl gott som schysst för våra medmänniskor och planeten. De serverar allt från nya forskarrön om samspelet mellan mat, politik och natur till handfasta råd så att just du kan laga mat som bidrar till en bättre värld.
Anna Tibblin
Sigrid Bárány
Alla avsnitt
Datum
februari 9, 2021En tredjedel av allt vi äter är beroende av pollinering. Men antalet vildbin och humlor har minskat kraftigt världen över. Schysst Mat reder ut vad bidöden beror på och tipsar...
Lyssna på avsnitt #3
Datum
februari 9, 2021Jorden vi odlar våra grödor i är en av matproduktionens riktiga doldisar. Det är i det översta lagret, myllan, som mikroorganismerna som gör jorden bördig, finns. Myllan är livsviktig -...
Lyssna på avsnitt #2
Datum
februari 9, 2021Om planeten ska räcka till jordens växande befolkning krävs att vi ställer om vår kost. Klarar vi det? Och vilken böna ska rädda oss? Premiäravsnittet av Schysst mat gästas av...
Lyssna på avsnitt #1
- Föregående
- 1
- 2
- 3
Programledarna
Lyssna på avsnitt #3
Anna Tibblin är generalsekreterare på We Effect. Sigrid Bárány är kock, kokboksförfattare och Sveriges Mästerkockveteran.
Kontakt
Vill du komma i kontakt med oss som gör podden? Har du tips på kommande ämnen eller gäster? Har du frågor om något du hört? Varmt välkommen att kontakta oss.